U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Winkel

Terre des Hommes

Middelburg

 

Openingstijden:

dinsdag:

13.00 - 17.00 uur

woensdag:

13.00 - 17.00 uur

donderdag:

13.00 - 17.00 uur

vrijdag:

13.00 - 17.00 uur

zaterdag:

13.00 - 17.00 uur

 

koopzondagen

gesloten

 

 

Achter de Houttuinen 48

4331 NJ Middelburg

tel. 06-19996563

 

KvK 41114870 

NL91 RABO 0195 2890 99

BTW 8022.36.455.B.01

 

 

Meldt u hier aan voor onze nieuwsbrief:

… de goederen zijn niet aan te slepen

 

Rondsnuffelen door tweedehands kleding, je vergapen aan het bric a brac, of gewoon heel veel prullaria kopen voor weinig geld: de kringloopwinkel is hip. De winkel van Terre des Hommes in Middelburg  groeit, net als het imago van tweedehands spullen.

Terre des Hommes heeft in Nederland 45 winkels waar tweedehands goederen worden verkocht. In Zeeland is er een winkel in Goes en Middelburg.  "De winkel in Middelburg is georiënteerd op Walcheren en heel anders ingericht dan de traditionele kringloopwinkel", vertelt Marco Fossen, voorzitter van de Stichting Terre des Hommes Middelburg.  "Begin vorig jaar zijn we op deze locatie Achter de Houttuinen gestart, sindsdien loopt het storm. Elke maand ontdekken meer mensen onze winkel. Velen zijn verrast als ze horen dat er hoofdzakelijk tweedehands goederen worden verkocht." 

 

Duurzaamheid is hip

Kringloopwinkels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. “Rechts of links, arm of rijk, duurzaamheid is een ding”, vertelt Marco. "Steeds meer mensen denken: waarom zou ik iets nieuw aanschaffen als ik het ook tweedehands kan krijgen? Vroeger gaf je het liever niet toe als je tweedehands kocht, maar nu is het hip." 

 

Tweedehands trouwjurk

 Eline uit Middelburg is een van die mensen. Ze komt minstens een keer per week in de winkel . "Ik denk dat 80 procent van mijn interieur tweedehands is, de overige 20 procent komt van de Ikea", lacht ze. "Zelfs mijn trouwjurk was tweedehands!"

 Net zoals vele andere Nederlanders moest ook Eline aanvankelijk niks hebben van kringloop. "Mijn ouders hadden het niet breed en kochten veel bij de kringloop. Als puber schaamde ik me daarvoor, maar met de jaren begon ik het zelf steeds leuker te vinden".

  

Niet vies

 Ook in haar omgeving merkt Eline dat mensen soms nog vooroordelen hebben over tweedehands spullen. "Ik hoef geen stinkende afdankertjes hoor, geef mij maar iets nieuws', zeggen ze dan. Maar dan moeten ze volgens Eline maar eens gaan kijken bij de winkel van Terre des Hommes in Middelburg. Een winkel die hele mooie tweedehands goederen en kinder-, dames- en herenkleding heeft wat niet of nauwelijks van nieuw is te onderscheiden. “Sommige kleding is ook nieuw”, verklapt Marco. “Wij krijgen steeds vaker van winkels overtollige voorraden die wij dan voor een veel lagere prijs kunnen verkopen”.

 

Verbeterd imago

Het hergebruik van goederen heeft natuurlijk een enorme invloed op het milieu. Een kringloopwinkel heeft het voordeel dat het ook nog eens goedkoop is om bij te dragen aan een betere wereld. Al het geld dat Terre des Hommes Middelburg verdient met de verkoop van tweedehands goederen, wordt volledig besteed aan kinderprojecten in Nederland, Afrika en Azië. Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingsituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.